Viewing 1 post (of 1 total)
  • Author
    Posts
  • #8772
    Michel Castaño
    Keymaster

    Sometimes ECUmonitor shows it is reading some specific information from the Onboard Computer

    But data it is not arriving to rawdata:

    You must check several things to identify the focus of the problem:

    1. Check ECUmonitor activation. Command >QXAWA<. Answer should include the third byte in 1. Example>
    >RXAWA00100000< Otherwise Activate it >SXAWA00100000<
    2. Verify ECUmonitor status: >QXAEM0;+<. If answer is "D" Verify connection physically
    3. Verify if a common value as well as RPM is present when it is queried directly to the unit (Ignition must be ON):

    If there are values present, ECUmonitor its ok, so

    4. Proceed to Check if the unit has configuration:

    As shown in the image above unit has no Extended formats configured so eventually its configuration is possibly corrupted.

    5. In case of memory corruption proceed with Configuration re-synchronization at:
    Menu -> Devices -> [Select Device] -> Managed Configuration -> Set configuration


    6. Otherwise, ECUmonitor could be configured to work in “Read Only Mode”. This can be verified with >QXAEML< command. 1 means active, 0 means Inactive.

    • This topic was modified 1 year, 5 months ago by Michel Castaño.
    • This topic was modified 1 year, 5 months ago by Michel Castaño.
    • This topic was modified 1 year, 5 months ago by Michel Castaño.
    • This topic was modified 1 year, 5 months ago by Michel Castaño.
    • This topic was modified 1 year, 5 months ago by Michel Castaño.
    • This topic was modified 1 year, 5 months ago by leo.
    • This topic was modified 1 year, 5 months ago by leo.
Viewing 1 post (of 1 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
1 reply

Trackbacks & Pingbacks

  1. viagra online

    WALCOME

Comments are closed.